Vandra Bohusleden

Bohusleden är en av Sveriges mest populära vandringsleder och här finner du några av de mest fantastiska vandringsområdena. Hos oss är det etapp 15 och 16 som ligger närmast till hands.

Vandringspaket


Herrgårds tvårätters middag
Övernattning i del i dubbelrum
Herrgårdens Frukostbuffé
Fika att ta med sig

Vi kan också arrangera transport om du önskar det. Vi tar hand om dig och ser till att du har en bekväm och avkopplande vandringsupplevelse.

Etapp 15

Etapp 15 på Bohusleden går mellan Metsjö i Uddevalla kommun och Kaserna, i Munkedal. Starten ligger i en korsning mellan två grusvägar. Här finns en informationstavla och möjlighet för några bilar att parkera.


Missa inte: 
Ett stopp i Strömmarnas naturreservat. Utsikten över sjön Trästickeln.
Underlag: 
Grusväg och skogsstig
Längd: 17 km
Tid:
6-7 tim

Etapp 16

Etapp 16 på Bohusleden går mellan Kaserna och Borgmästarbruket, i Munkedals kommun. En etapp med mycket vatten, strömmande forsar och stenstränder. Tätortsnära men ändå vild och exotisk.


Missa inte:
Brålandsfallet – det största fallet i Örekilsälven.
Längd: 6 km
Tid:
3-4 tim

Boka Transport

Vi på Munkedals Herrgård är glada att kunna erbjuda våra gäster ett fantastiskt vandringspaket. Men vi vill gärna informera er om att vi också erbjuder transporttjänster för upp till 8 personer. Så om ni vill ta er till en vandring på en annan plats, kan vi ordna transporten åt er. Vi kan också erbjuda avhämtning från tågstationen.

Vandra i Västsverige

Att vandra i Västsverige innebär att du får det bästa av flera världar. Upptäck Västkustens öar och mysiga fiskesamhällen, den stillsamma vildmarken i Dalsland och Västergötlands historiska kulturlandskap.

Dagsvandring i Västsverige

30 tips på vandringsturer över dagen: Planera för en vandringsupplevelse i Västsverige. Under länken hittar du tips på 30 vandringsturer som du kan uppleva över dagen. Lederna tar dig genom regionens varierande natur med Västergötlands böljande kulturlandskap, Dalslands vidsträckta vyer och Bohusläns kustmiljöer.

Vandra i Munkedal!

Kviströms naturreservat, Maltes Stig eller kanske leden över Trebeneberget vid Torreby? Upplev Munkedals varierande natur!

Paddla längst Flottarleden

Flottarleden är drygt 4 mil lång och börjar vid Kaserna där kanotcentralen ligger. Naturen är mycket vacker och varierande. Kanotfärden går genom gammal bruksbygd, vänlig jordbruksbygd och kärv vidmark.

HOTELL

På Munkedals Herrgård finns 15 stilfulla rum med utsikt över vårt natursköna område.

Vi erbjuder både enkelrum och dubbelrum i både herrgårdsbyggnaden och annexet. Rummen är inredda efter olika personligheter som har haft stor betydelse inom brukets och herrgårdens historia.