Om oss

Ta en utflykt till fina Smögen men både shoppingtillfälle på bryggan och naturskön miljö. Sväng av vid Ica och gå ut och se på solnedgången från klipporna, här finns även en fin badplats med sandstrand. Smögen erbjuder fina badklippor och även båtturer till Hållö. www.smogenbryggan.se.
Avstånd: 38 km från Herrgården.


Besök Lysekil med dess mysiga stadsmiljö, där kan man besöka Havets Hus och få lära sig allt om havets alla djur. Missa inte att besöka Vikarvet under promenaden runt naturreservatet Stångehuvud med fina mjuka klippor. Bada vid både klippor och sandstrand i Pinnevik.


Den 6 augusti är det Musselfest i Lysekil,MLogo140web
se http://musselakademien.se/ som vi är med och sponsrar.

Avstånd: 37 km från Herrgården.

Fjällbacka är en turistort med mycket gamla anor, där kan du gå runt i små söta butiker eller ta dig en god glass nere vid vattnet. Gå i Ronja Rövardotters fotspår och besök Kungsklyftan och gå upp till utkiksplatsen. Ta färjan ut till Valö och gå deras vandringsled på 72 m där ni får en hissnande vy över den vackra Fjällbackaskärgården.
Avstånd: 33 km från Herrgården.


Nordens Ark kan du få en härlig promenad bland djuren i parken, ta med egen matsäck eller ta en paus på caféerna som finns på plats. Har man tur kan man få vara med och uppleva när djuren blir matade, se mer info på www.nordensark.se
Avstånd: 20 km från Herrgården.


Besök Vitlycke och hällristningarna och i anslutning till ristningarna finns det en stig som leder runt till mindre ristningar och två rösen. Det blir en härlig promenad i fin natur.
Avstånd 37 km från Herrgården.


I Hunnebostrand kan man bada vid St. Görans Ö och efter badet besöker man en av många trevliga restauranger. Mellan Hunnebostrand och Väjern ligger Ramsvik som erbjuder fågelskådning och många vandringsleder, man parkerar bilen efter Ramsvikscamping och där finns det karta över alla leder. Efter en lång promenad kan det vara skönt att ta ett bad från släta klippor.
Avstånd 31 km från Herrgården.


I Grebbestad där kan du bada, shoppa och hyra kajak.
Avstånd: 45 km från Herrgården.

Strömstad – ta en båtutflykt till Koster som bjuder på härliga stopp under cykel- eller vandringsturen, du kan bland annat njuta av fina badvikar, konst, fascinerande natur . I Strömstad kan du besöka små trevliga butiker och äta god mat med smak av skärgården. Tag badbåten till Furholmen eller en tur till Alaska.
Avstånd: 71 km från Herrgården


Under sommaren finns det många musikevenemang runt omkring, Hunnebostrands Folketspark, Havsbadet i Lysekil, Hotell Laholmen i Strömstad, Tanumstrand m.fl.